Fotografie, een breed begrip. Een begrip wat voor een ieder een andere betekenis heeft. Even snel een shot met de iPhone, of toch de camera voor de dag halen?

In 2010 startte ik met de Fotonica opleiding in Ede. In 2011 werd ik zelfstandig ondernemer in de fotografie en vormgeving. De meeste kennen mij als 'de fotograaf van de Lunterse Krant'. Verschillende openingen, jubilarissen, evenementen en als vaste prik de Oud Lunterse Dag passeerde de revue. Vanaf 2012 specialiseerde ik in 2 jaar tijd tot erkend vakfotograaf aan de Fotovakschool te Apeldoorn.

In een periode van 7 jaar was ik werkzaam in een fotostudio- en winkel te Ede. Wat ik in deze tijd heb gemerkt is dat de waarde van een foto en die van een camera vervaagd bij de consument. Met name de gedachte en essentie van het beeld. Mijns inziens komt dit door de rappe ontwikkelingen van de smartphone- en consumentencamera's. Ik ben van mening dat je een goede foto niet neemt maar maakt. Je eigen creativiteit en visie verwerken in een mooi beeld. Daar sta ik voor. Het stukje kwaliteit en oog voor detail zijn voor mij daarnaast vanzelfsprekend.

Heden richt ik mij op de portret- en bedrijfsfotografie als specialisme. Ik werk op locatie en zoek afwisseling en uitdaging in de verschillende omstandigheden waarin ik terecht kom. Zo is en blijft ieder beeld uniek.

Kennis maken? Bel of mail gerust!

Dennis van Doodewaard